Lezen

Een ongelukkig functioneringsgesprek

Wat is de waarde van een oordeel?

Het is maandagochtend. Het weekend was vermoeiend met twee verjaardagen en een zieke dochter die vannacht al je aandacht nodig had. Ondanks dat de trein vertraging had en niet aansloot op de bus, storm je net op tijd het kantoor binnen. Met je jas nog aan log je in achter je PC, stipt om 8:30.

Op weg naar het koffieapparaat loop je Fred tegen het lijf. Fred is je directe collega die tegenover je zit en die in feite hetzelfde werk doet. Hij heeft zijn gedachten er duidelijk niet bij als hij vrijwel onhoorbaar goedemorgen terug zegt. Eigenlijk ben je wel blij dat hij even geen aandacht voor je heeft. De make up die je in de trein haastig hebt opgebracht, kan je wallen maar nauwelijks verhullen.

Lees meer: Een ongelukkig functioneringsgesprek

Pianokruk

Koningsdag ligt alweer een paar weken achter ons. Een goede traditie is het verkopen van oude (of bijna nieuwe) spullen op de vrijmarkt. Ook ik ben een enthousiast verkoper op de jaarlijkse vrijmarkt in Utrecht. Daar heb ik een tijdje geleden een pianokruk verkocht: zo goed als nieuw, haast niet gebruikt. Ja, hij is van mij geweest. In een vlaag van optimisme aangeschaft toen ik op pianoles zat. Piano gehuurd maar de kruk heb ik gekocht. Hij stond zo mooi bij de piano....

Met veel enthousiasme stortte ik mij op de wekelijkse lessen. Oefenen schoot er een beetje bij in. Ik was altijd laat thuis van het werk en dan heb je niet echt zin om daarna nog eens te oefenen op de piano. Het werd ook steeds moeilijker, de bladmuziek steeds ingewikkelder en ik kwam letterlijk handen tekort om een moooie melodie eruit te toveren.

Lees meer: Pianokruk